fghjklwd27 лучан загинули під час виконання свого громадянського обов’язку на сході нашої держави. Не один раз линула «Пливе кача…» Театральним майданом, коли ми проводжали в останню путь наших хлопців. Лучани завжди повинні пам’ятати своїх Героїв, а тому на фасадах шкіл, де навчалися військові, встановлено пам’ятні дошки. Сьогодні їх відкривають і освячують.

Учні луцької першої школи згадуватимуть подвиг колишнього випускника Віктора Кумецького, в ЗОШ №3 пом’януть  Сергія Шостака та Ігоря Філіпчука. Вихованці НВК №10 вшановуватимуть пам’ять  Олега Вишневського та В’ячеслава Іонова. У  ЗОШ №15 відкриють дошку Юрію Оніщуку, а у 17-й школі —  Віталію Махновцю та Cергію Шкредю. ЗОШ №19 закінчували Герої Роман Лучук та Сергій Помінкевич, у ЗОШ №20 навчалися Володимир Прокопчук, Олександр Войчук та Дмитро Гончарук, 25-та школа завжди пам’ятатиме своїх випускників  Артема Карабана, Максима Шульгу та Сергія Шкредя, життя яких обірвалося на злеті. Пам’ятна дошка нагадуватиме про подвиг Дмитра Йовзика учням НВК-інтернату Луцька.

«Це буде нагадування для усіх про подвиг молодих Героїв. Пам`ять про тих, хто віддав життя за Україну, має бути вічною. Ми не маємо права забувати про них. Проходячи повз таку меморіальну дошку, багато людей задумається, чому так все сталось, і, що я зробив для своєї країни», − наголосив Луцький міський голова Микола  Романюк.

Уже встановлено меморіальну дошку на приміщенні Коледжу технологій, бізнесу та права Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, де навчався Сергій Шкредь.  Як повідомляє прес-служба Луцької міської ради, ще дві дошки Віктору Мандзику у ЗОШ № 23 та Рустаму Хамраєву у НВК № 9 встановлять найближчим часом.

До 6 грудня — Дня Збройних Сил України встановлять меморіальні дошки на будинках, де проживали Герої.

Вічна слава Героям!