5463451Спільно з Deutsche Welle Akademie Волинська обласна державна телерадіокомпанія завершила  тренінг, який  проводився у три етапи  протягом вересня-листопада цього року  і присвячувався ролі та можливостям  регіонального мовника як  суспільного.  Його учасниками   стали редактори відділів, журналісти, телеоператори, режисери монтажу,  а також заступники генерального директора. Європейським досвідом  поділилися, зокрема,   локальний  координатор проекту,  тренерка  Ілона Фанта, яка продемонструвала можливості  веб-сайтів і принципи роботи редакцій. На проблемних питаннях становлення НСТУ та шляхах їх розв’язання  зупинився   керівник програм Deutsche Welle Akademie  в Україні Кирило Савін.

Глибокі враження в учасників семінару залишила програма  «Розвиток суспільно-правового мовлення в Україні», які провели тренери Ірена Лангеманн та Андреас Маус.  Учасники навчань вивчали принципи роботи Служби інформації, вибирали теми для документальних  фільмів, планували роботу, презентували заплановане, практикувались у групах, вивчали документальну стилістику й спільно обговорювали концепцію, план зйомок  та візуальне  вирішення тем, сперечались і  радились.

За словами першого заступника генерального директора ВОДТРК  Марії Андрушко, навчання й дискусія з німецькими колегами збагатили  колектив  новими знаннями, напередодні перетворення регіональних медійників у суспільного мовника  чітко розставила  акценти на  нових  журналістських  запитах.