654654465В Україні активно впроваджують у життя реформу місцевого самоврядування. Головна її мета – створити самостійні громади і надати їм більше повноважень, аби могли ефективно розвиватися і вирішувати проблеми соціально економічного розвитку, а ще – наблизити адміністративні, соціальні та комунальні послуги до місць проживання громадян. Звісно,  на папері все, наче б, зрозуміло, та не все так просто у реальності. Наприклад, у Любомльському районі деякі установи реорганізували, навіть, без відома громадськості, що викликало неабияке обурення. 

У Ковель вже перенесли прокуратуру, контрольно-ревізійне управління. Та терпець мешканців  увірвався, коли дізналися про злиття Пенсійних фондів Шацького і Любомльського районів з центром у  Шацьку. До Шацька вже перенесли й управління статистики.

Зауважимо, що населення Любомльського району становить 40 тисяч осіб, тоді як у сусідньому – лише 17 тисяч. Врешті, прикордонний край має розвинуту транспортну інфраструктуру. Чому ж так чинять чиновники?

Незрозумілість ситуації змусила громадськість району вдатися до акції протесту. Крім того, ухвалене відповідне звернення до Президента України, Верховної Ради, Кабінету Міністрів,  у якому також закликають  призначити голову райдержадміністрації. На їх думку,  через те що немає керівника виконавчої гілки влади, процес децентралізації влади гальмується.

Серед учасників акції протесту було чимало молоді,  адже вони теж не байдужі до долі рідного краю і хочуть, аби процес децентралізації відбувався чесно і прозоро,  із залученням громадськості.