cb-dscf5492novyyrazmerЛуцький міський голова Микола Романюк побував у місті Волноваха, мешканці якого відзначили 134 річницю заснування і 72 річницю визволення міста від нацистських загарбників. А оскільки Волноваха є містом-побратимом Луцька, то на Донеччину вирушила і делегація обласного центру Волині.

Розпочався візит на Донеччину делегації лучан зустріччю з керівництвом районної державної адміністрації. Наш волинський коровай піднесла на рушникові очільнику району – Валерію Лубінцю, мати загиблого під Волновахою військовослужбовця – Віталія – Марія Махновець. До слова, у складі делегації перебувала і вдова розстріляного луцького героя – Дмитра – Оксана Йовзик. Отож, після короткої розмови усі разом вирушили до місця розстрілу 18 волинських хлопців, де біля високого хреста і пам’ятного знака поклали квіти. І грудочку землі з могил сина і чоловіка.original-dscn4200novyyrazmer

На цьому пам’ятному для волинян місці народний депутат України Дмитро Лубінець вручив матері та дружині загиблих героїв особливі нагороди – «За визволення Волновахи» – посмертно.

Завершували візит на Донеччину яскравим концертом відомих волинських виконавців: Василя Чепелюка, Алли Опейди та В’ячеслава Судими. Це був своєрідний подарунок мешканцям Волновахи від міста-побратима Луцька.