За підсумками січня–серпня цього року харчовики Волині реалізували продукції на 4,1 мільярда гривень. Це майже чверть загальнообласного обсягу промислової реалізації. На підприємствах цього виду діяльності зайнято майже 6,5 тисячі осіб, або кожен шостий працюючий в промисловості.

Волинь вносить чималий внесок у виробництво продуктів харчування в Україні. Майже 60% кетчупів і соусів томатних, понад 20% майонезу, більше 10% замороженого м’яса птиці, вироблених в державі, належить підприємствам області, інформує головне управління статистики.

Зокрема, за 8 місяців 2017 -го вироблено 18 тисяч тонн хліба та хлібобулочних виробів,  5,5 тисячі тонн ковбасних виробів, півтори тисячі тонн м’яса свиней свіжого чи охолодженого, більше тисячі тонн печива солодкого і вафель.

Цієї неділі працівники харчової промисловості відзначатимуть професійне свято.