Виробники сирів, масла і згущеного молока вводять покупців в оману, не вказуючи точний склад продуктів. Замість тваринних жирів часто використовують пальмову олію, регулярне вживання якої може призвести до хвороб. Такі думки висловлювали за “круглим столом” у Волинському прес-клубі. Директор Інституту споживчих експертиз Юрій Чорнобривець привіз до Луцька зразок пальмової олії. Через низьку ціну її часто використовують виробники різноманітних харчів, зокрема,  молочних продуктів. Найбільше цим зловживають при виготовлені згущеного молока, сиру, сметани і масла. При одноразовому вживанні пальмова олія не зашкодить, заспокоюють медики. Якщо споживати продукти з її вмістом систематично,  здоров’я може відчутно погіршитися, пояснює лікар з гігієни харчування санепідемстанції Луцька та Луцького району Олена Петриченко. Тим часом, лучани знають про те, що в молокопродукти додають пальмову олію, але це їх не надто хвилює.
На думку експертів, основна проблема зловживання пальмовою олією –  в законодавчому полі. В Україні її використання дозволене, кількість не лімітується. Водночас, у країнах Євросоюзу встановлені чіткі норми використання пальмової олії.