Ситуація на території бурштинового промислу , що у Маневицькому районі, контролюється силовими відомствами. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив начальник УМВС України в області Петро Шпига. Він зауважив, що незаконних старателів довелося втихомирювати пострілами в повітря. Затримано майже двісті копачів “сонячного” каменю. Більшість – жителі Рівненської області. Ведуться слідчі дії. Громадський порядок у місті конфлікту забезпечує більш, як півтисячі працівників міліції.

Активність незаконних копачів бурштину у Маневицькому районі зросла — правоохоронці, щоб ситуацію втримати під контролем, були змушені просити підкріплення у сусідніх областях держави, повідомив на брифінгу начальник УМВС України в області Петро Шпига.

«Необхідно збільшити реальну відповідальність від 3 до семи років — найбільше за організацію, за контрабанду, зберігання і продаж. Ще один фактор – визнати бурштин корисними копалинами», – таким він бачить вирішення складного питання з незаконним видобутком бурштину.

Влада здатна забезпечити громадський порядок у місцях масового незаконного промислу бурштину, запевнили правоохоронці.