IMG_0870Голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик зустрівся із визволеними з полону Героями ― підполковником Сергієм Фураєвим та майором Олександром Кондесюком, ― повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Нагадаємо, військовослужбовці під час виконання бойових завдань у зоні проведення антитерористичної операції потрапили в полон. Визволити їх вдалося завдяки спільним зусиллям волонтерів та представників органів державної влади.

Олександрові Кондесюку пощастило повернутися на Волинь ще в грудні минулого року. А от Сергій Фураєв разом із Артемом Комісарчуком змогли побачити рідні домівки тільки тиждень тому, після довгих і неодноразових перемовин з представниками ворожих військ, у результаті яких обмін відбувся з розрахунку двоє на чотирьох.

Здавалося б, після важкого року перебування у полоні необхідно належним чином відпочити та набратися сил. Однак на це у військовослужбовців не має ні часу, ні бажання, адже ще багато хлопців перебувають у російській неволі. Саме про необхідність напрацювати подальший план дій щодо надання допомоги демобілізованим військовослужбовцям та членам їхніх родин, а також визволення тих, хто зараз перебуває у полоні, стосувалася розмова учасників АТО з керівником найвищої виконавчої гілки влади області.

Ті люди, які тримали тебе в полоні, дуже добре розуміли твою значимість. І я розумію, що зараз там, у руках ворога, залишилися найбільші професіонали. Там є артилеристи, снайпери, танкісти, командири. Слід зробити все, щоб їх звідти витягнути“, ― звернувся Володимир Гунчик до Сергія Фураєва. IMG_0866-300x200

Разом із тим голова облдержадміністрації закликав підполковника Фураєва зосередити особливу увагу й сили не лише задля визволення військових, але й працювати з демобілізованим учасникам АТО, більшість із яких повернулися з фронту із фізичними та психологічними травмами. Позаяк крім волонтерів та представників влади з ними має спілкуватися той, хто, переживши вкрай важкі випробування, зберіг силу духу.

Хотів би попросити, щоб ви не мовчали. Суспільство чекає, щоб люди, які повернулся звідти, – не замкнулися в собі. Не повинен повторитися “Синдром афганців. Можна підбити танк, розбомбити колону, але зламати дух людей – неможливо“, – наголосив Володимир Гунчик.

Окремо Володимир Петрович висловив вдячність волонтерці Наталії Бояриній, котра теж була присутня на зустрічі, за її вклад у нелегку справу надання допомоги учасникам АТО та членам їхніх родин. IMG_0860-300x200

Також він подарував Сергію Фураєву ікону Божої Матері з Немовлям Ісусом, побажавши, щоб вони завжди охороняли та покривали його від усякого зла. IMG_0882-300x200