Get Adobe Flash player

Телерадіогазета

Редакційний статут

Пошта

Партнери

Зв’язок

адміністратор сайту: sysadmin@voltv.com.ua

Із  посиленням спеки   наслідками недбалого  ставлення до  власного здоров’я можуть стати сонячні опіки й теплові удари. Про це застерігають волинські медики. Зокрема, завідувачка Волинського обласного опікового центру   Лідія Шепель наголошує,  що з полудня і до вечора  під сонцем перебувати не варто,   засмагати можна  лише  до 11-ої і після 18-ї години.
Якщо  все ж таки симптоми сонячного опіку з’явилися, а це -  яскраво-червоний колір шкіри, головний  і біль в уражених ділянках, загальна слабість, загальмованість, підвищені частота дихання й температура, тахікардія, іноді нудота, – потрібно негайно звернутися до лікаря.
Ще одну небезпеку несе спека людям, які полюбляють відпочивати на берегах водойм.  Це стосується тих, хто має проблеми із серцем. Таким хворим  не варто після довгого перебування на сонці купатися,  тим більше  — запливати на далекі  відстані, адже перепад температур може спровокувати серцевий напад, корч, втрату свідомості.
На щастя, сонячних ударів і опіків на Волині поки що не зафіксовано. І все ж  лікарі  радять громадянам   виходити з приміщення в головному уборі, їсти  у  вечірні години, замість води  пити  підкислений або підсолоджений чай,  вишневий відвар чи  хлібний квас,   відмовитися від    спиртного і, найголовніше, не залишати поза увагою дітей, які бавляться у воді.