img_0041_2Протягом двох днів, 28 та 29 червня, у Луцьку відбувався другий гастрономічний фестиваль «LutskFoodFest». Фестиваль вуличної їжі організували на внутрішньому подвір’ї Луцького замку. Там розмістились кілька десятків яток і пересувних кухонь, де готували страви з м’яса та овочів. Досвідчені кухарі традиційної української та сучасної європейської кухонь з’їхались зі всієї Волині, аби потішити відвідувачів смачними наїдками. Кулінари пропонували скуштувати українського борщу, угорського бограчу, грузинського шашлика, італійської шинки із запашними травами, різноманітні солодощі, бургери, хот-доги та навіть вегетаріанський фаст-фуд з овочами, насінням і горіхами.

Під час фестивалю відбувся благодійний аукціон, на якому відомі волинські політики, журналісти та громадські діячі готували просто неба авторські страви, а потім продавали їх гурманам за невеличку пожертву для війська. Водночас, організатори свята закликали робити добровільні пожертви для родин загиблих бійців АТО Сергія Гулюка та Олександра Ярмолюка.

Крім того на, «LutskFoodFest» встановили національний рекорд – вперше в Україні для свята луцькі майстри виготовили найбільшу варену ковбасу масою майже півтони та довжиною у п’ять метрів. Виріб луцьких кулінарів зважили у присутності представників Національної книги рекордів, які й зафіксували досягнення вагою 463 кг 200 г. Після цього ковбасу розрізали на невеличкі порції та роздали охочим безплатно.